Zoektermijn en inspanningsplan
Na het intakegesprek, volgt een gesprek over de zoektermijn. We leggen je dan uit wat een zoektermijn betekent. Kort gezegd houdt het in dat wij van jou vragen om zelf eerst vier weken lang te kijken of je een opleiding kunt volgen, betaald werk kunt vinden, of misschien andere zaken kunt regelen.
Inspanningsplan
Samen met je contactpersoon stel je een inspanningsplan op dat geldt voor de eerstkomende vier weken, de zogenoemde zoektermijn. In dit inspanningsplan staat een overzicht van wat we de komende vier weken van jou verwachten, namelijk;
• Het doen van 5 sollicitaties per week, 20 in totaal (in 4 weken tijd)
• Inschrijven bij 3 uitzendbureaus
• Inschrijven voor een opleiding
• Het bijhouden van jouw sollicitaties in bijgevoegd sollicitatieoverzicht.
Ook de inschrijvingen bij uitzendbureaus moet je kunnen aantonen.
Terugmeldgesprek
Zijn de vier weken zoektermijn voorbij? Mail dan direct daarna (in elk geval binnen 1 week) jouw contactpersoon via jongeren@rsdkrh.nl. In deze mail geef je aan wat er wel en wat er niet is gelukt met de gemaakte afspraken. Vervolgens bespreek je dit nog persoonlijk met je contactpersoon tijdens het terugmeldgesprek. Naar aanleiding van jouw mail plannen we dit gesprek in.
Kun je niet werken of naar school?
Heb je psychische of lichamelijke belemmeringen waardoor het niet mogelijk is om te werken of naar school te gaan? Dan kunnen we de zoektermijn ook inzetten om bijvoorbeeld de juiste zorg in te schakelen, contact met het Sociaal Team op te zetten of een andere vorm van hulp te regelen.
Voorbehoud
Aan de informatie zoals die staat op deze pagina kunnen geen rechten ontleend worden. Deze informatie is onder voorbehoud van verdere wetswijzigingen en de voorwaarden zoals die staan in de Beleidsregel zoektermijn jongeren Participatiewet RDWI 2021(externe link) en de Participatiewet.